Uitgeverij Eigenbegeer  
   
Nieuw fotoboek (dec. 2006):
GerARTsbergen, het Onze-Lieve-Vrouw-hospitaal
     
     

In december 2006 brachten Studio Schrever en Uitgeverij Eigenbegeer een nieuw fotoboek uit, over het Onze-Lieve-Vrouw-hospitaal van Geraardsbergen:
GerARTsbergen, het Onze-Lieve-Vrouw-hospitaal.

De historie van de stad Geraardsbergen ligt fotograaf en boekenmaker Wim Schrever nauw aan het hart.
Het mag dan ook niet verwonderen dat hij aan deze nieuwe uitgave vol overgave heeft gewerkt: zijn fotografisch oog geeft in het boek een uitgebreid beeld van de parels die in dit geklasseerd monument nog aanwezig zijn.

De cover van het boek toont de eerste aanblik van het monument: hier kan de lezer (kijker) al vermoeden dat het geklasseerd gebouw meer schoonheden verhuld.

Maar Schrever windt er geen doekjes om: in zijn gekende stijl maakt hij uitgebreide lichtbeelden van de architecturale indruk die op je afkomt bij het doorlopen van het oude hospitaal. Net zo minutieus gaat hij op zoek naar het detail van het detail, en dat toont hij de lezer (kijker).

De fotowandeling brengt de lezer eerst langs de verschillende gevels aan de buitenkant van het omvangrijke gebouwencomplex en bijhorende kerk.

Daarna wandelt de lezerkijker doorheen de neogotische gangen van het monument naar de bisschopszaal die een knap staaltje is van Louis Bert de l'Arbre, de échte kunstminner (of -menner) van de stad. Deze zaal schreeuwt stil om aandacht.
Om dan ten slotte, last but not least (om het zacht uit te drukken), de wandeling rond te maken in het interieur van de kerk: van de sacristie over het altaar naar de middeleeuwse wenteltrap die de wandelaar bij het orgel brengt.

Een voor- en nawoord, en enkele korte geschiedkundige schetsen om het geheel in de juiste historische context te kunnen plaatsen, vervolledigen het boek.

De teksten zijn het werk van geschiedkenner Dom Anselm Hoste osb.

Het formaat van het boek is A5 oblong (een liggend boek) en telt 140 mooie kleurfoto’s, in vierkleurendruk.
Het boek telt 116 blz. en is garengenaaid gebrocheerd, met een flappenkaft. (P.F.)

Klik hier voor een inkijk in het boek.

U kan het boek nu bestellen:
klik hier voor de voorwaarden.

     
Heb je deze mail ongewenst ontvangen? Onze excuses hiervoor. Stuur ons een berichtje met als onderwerp ’schrappen’ en we verwijderen je meteen uit ons bestand.
Studio Schrever • Kollegestraat 5 • B-9500 Geraardsbergen • Tel. +32 (0) 54 41 32 79