Uitgeverij Eigenbegeer  
herdruk op 17/01/2012
EMO: Emogedoe, Emotica, Emotics
     
     
Fotograaf ontdekt pen (Nieuwsblad, 7 maart 2003)

   
Wim Schrever is kunstfotograaf en heeft nu ook de schrijverspen ontdekt. Hij bundelde zijn gedichten en kortverhalen in EMO, een boek dat diep graaft in de emoties van de auteur. De teksten worden aangevuld met foto's en dienen volgens de auteur vooral om voorgedragen te worden.

Emo, met als ondertitel 'Schrever Schrijft', is de eersteling van Wim Schrever. Hij heeft er al enkele voordrachten uit Emo opzitten en dat viel bijzonder goed mee. Er volgen nog lezingen uit eigen werk. Wie daar niet wil op wachten kan al grasduinen in het boek.

Wat was je drijfveer om met schrijven te beginnen? Wim Schrever: "Het is een droom die ik al heel lang met mij meedraag. Ik ben niet echt belezen, geen kenner van de grote literatuur. Ik hou wel van Kees Van Kooten en van spelen met taal. Ik put vooral uit mijn eigen leefwereld. Tot nu toe had ik met mijn

schrijfsels niets aangevangen. Maar toen ik de teksten liet lezen door enkele kennissen stelden die meteen voor om ze voor te dragen. Intussen heb ik de bundel 'dichterijen' en kortverhalen uitgegeven bij Uitg. Eigenbegeer."

Hoe stelde je het boek samen? Wim Schrever: "Het gaat om 60 gedichten en kortverhalen. Die vallen in drie delen uiteen: er is Emogedoe, dat zijn romantische verhalen. In Emotica ga ik dieper in op de dingen die mij drijven. En in Emotics gaat het over de dingen die diep vanbinnen zitten, de littekens. De foto's die de teksten aanvullen zijn eigen foto's, onder dezelfde Emo-noemer: de foto's zijn geen technische hoogstandjes, eerder emoties."

Wat verwacht je van het boek? Wim Schrever: "Ik geef het uit in eigen beheer (vandaar de naam van mijn uitgeverij Eigenbegeer) en wil niets forceren. Ik ben immers een nobele onbekende in de schrijverswereld." (JL).

     
    U kan het boek nu bestellen:
klik hier voor de voorwaarden.
Studio Schrever • Kollegestraat 5 • B-9500 Geraardsbergen • Tel. +32 (0) 54 41 32 79