Uitgeverij Eigenbegeer  
dit boek is tijdelijk uitverkocht;
onze website houdt u op de hoogte van een nieuwe oplage.
Nieuw wielerboek:
Het Bergboek: de kuitenbijters van de Ronde van Vlaanderen in beeld
     
     

Studio Schrever en Uitgeverij Eigenbegeer brachten in maart 2005 een nieuw fotoboek uit, over de Ronde van Vlaanderen. De auteur, Wim Schrever, wou geen herhaling maken van wat er al bestaat: geen feiten en namen en getallen. Als fotograaf koos Wim ervoor zijn verhaal met beelden te vertellen, gecombineerd met enkele poëtische reflecties over de heldentocht.
Het boek begint bij de Paddestraat in Velzeke, waar de échte Ronde begint, en toont alle kuitenbijters tot de aankomst: zowel de kasseistroken als de steile klimmen komen in beeld.
De foto’s zijn genomen buiten de wedstrijd, en ook buiten het seizoen van de wedstrijd: in de lente als de kleuren blij en fleurig zijn, en in de herfst wanneer de kleuren die zijn van het mooie verval. De combinatie van de foto’s van dezelfde plaatsen in de twee seizoenen geeft een mooie spanning, de dramatiek van het landschap.
Het boek is een hommage aan de Koningin der Wedstrijden zélf, en brengt

het verhaal van het landschap àchter de Ronde.
Het laatste hoofdstuk is gewijd aan de wielerkampioenen: grote helden van vroeger en nu zijn geportretteerd in de studio. Zij vertellen enkele korte anekdotes van hun Ronde. Want er kan er maar één de beste zijn.
Het boek vertelt het verhaal van ons wielermonument in foto’s. Vooraan is ook een overzichtsplan. Een must voor elke Rondeliefhebber.

Het formaat van het boek is A5 oblong (een liggend boek) en telt 140 unieke kleurfoto’s, in vierkleurendruk.
Het boek telt 128 blz. en is garengenaaid gebrocheerd, met een flappenkaft.

Het boek “Het Bergboek; de kuitenbijters van de Ronde van Vlaanderen in beeld” kan nu besteld worden: klik hier voor de bestelpagina.

Studio Schrever • Kollegestraat 5 • B-9500 Geraardsbergen • Tel. +32 (0) 54 41 32 79