Uitgeverij Eigenbegeer  
   
Nieuw wielerboek (jan. 2006):
Het Beginboek: de kuitenbijters van De Omloop-Het Volk in beeld
     
     
Op deze link kan u een deel van het boek inkijken.
 
     

In januari 2006 brachten Studio Schrever en Uitgeverij Eigenbegeer een nieuw fotoboek uit, over de opener van de Vlaamse Wielerklassiekers:
Het Beginboek, de kuitenbijters van De Omloop-Het Volk in beeld.

De gouden glans van de kasseikoppen inspireerden boekenmaker Wim Schrever om de eerste van onze wielerklassiekers te belichten: De Omloop-Het Volk.
Als fotograaf koos hij er opnieuw voor om zijn verhaal te vertellen met beelden, gecombineerd met kortverhalen en gedichten over de koersheroïek die hij schreef tijdens zijn zoektochten.

Het boek vertelt het verhaal van het parcours van De Omloop, gefotografeerd in twee schilderachtige seizoenen, in de lente en in de herfst, te beginnen in Gent, waar de messen geslepen worden voor de tocht door die beminde en tegelijk verdomde Vlaamse Ardennen.

In de epiloog zijn wielerhelden (o.a. Wim Vanhuffel en Serge Baguet) en oud-kampioenen geportretteerd, maar ook mensen uit de directe entourage van de wielerwereld zoals televisiemaker en wielerencyclopedie Mark Uytterhoeven, ex-bondscoach José De Cauwer, acteur Wim Opbrouck, sportjournalist Karl Van Nieuwkerke, wielermecenas Marc Coucke, en andere.

Het boek vertelt de storie van de eerste, de eerste wielerklassieker in een nieuw wielerseizoen, De Omloop, en de storie van 'de eerste zijn', want elke coureur wil in de eerste koers de eerste zijn.

Het formaat van het boek is A5 oblong (een liggend boek) en telt 150 unieke kleurfoto’s, in vierkleurendruk.
Het boek telt 144 blz. en is garengenaaid gebrocheerd, met een flappenkaft.

U kan het boek nu bestellen:
klik hier voor de voorwaarden.

     
    Stuur deze webpagina door naar uw contacten.
Studio Schrever • Kollegestraat 5 • B-9500 Geraardsbergen • Tel. +32 (0) 54 41 32 79